Älmhult har en personlighet

Precis som människor har orter en massa olika egenskaper. Dessa genomsyrar hur vi kommunicerar. De vägleder oss i hur vi beskriver Älmhult och den speciella anda vi alla är med och skapar och bidrar till.


personlighet

 

INTERNATIONELL
Älmhult är en liten svensk tätort och samtidigt en global plats. Var femte invånare mellan 25 och 44 år är född utomlands och här talas fler än 50 olika språk. Människor från världens alla hörn kommer hit för spännande karriärmöjligheter eller för att hitta en lugn och trygg plats. Här omfamnas alla av en öppen och varm gemenskap och de internationella inslagen berikar oss på ett positivt sätt.

HEMTREVLIG
Vår kommun är inbjudande och vackert belägen där det riktiga Småland börjar. Vi har ett driv men samtidigt en avslappnad stil som känns välkomnande för nya invånare och besökare. Hos oss är det barnvänligt och närheten till allt gör det lätt att leva ett gott liv och att få ihop livspusslet. Vi månar om varandra så att både gamla och unga kan känna sig trygga. I Älmhult ska alla känna sig som hemma!

JORDNÄRA
Vi är omtänksamma och har ett stort hjärta som bultar både för de närmaste och för nya vänner. Vi är trygga och står med båda fötterna på jorden samtidigt som vi tar intryck och gärna lär oss nya saker. Hos oss smålänningar finns en omtalad sparsamhet som vi mer ser som en god egenskap än ett problem. Det vi gör, gör vi ordentligt och rejält för att det ska hålla länge.

PÅHITTIG
Hos oss kryllar det av drivna och handlingskraftiga personer – entreprenörer och inspiratörer som tillsammans utvecklar orten och företagen. Givetvis är många inspirerade av våra största entreprenörer: Carl von Linné och Ingvar Kamprad. I Älmhult finns mängder av småföretag där kreativiteten flödar. Många arbetar inom kreativa yrken inom IKEA förstås men den kreativa stämningen spiller även över på andra företag och på kulturen.