Vi tar hjälp av tre profilbärare

Genom mixen av det genuint småländska, IKEA och massor av intryck och avtryck från hela världen erbjuder Älmhult något unikt.


Kombinationen av våra tillgångar skapar en spännande blandning av det jordnära och det internationella. Till vår hjälp att berätta detta använder vi oss av tre så kallade profilbärare:

profilbarare

 

IKEA – ett av världens starkaste varumärken har sitt hjärta i Älmhult. Runt om i världen möbleras hem med produkter som designats här i Älmhult. Fler än 4 500 personer arbetar på något av de fjorton IKEAbolag som finns i Älmhult, vilket bidrar till den internationella prägeln. IKEA har medvetet valt att inte bara stanna kvar, utan också att fortsätta växa hos oss. Boendet och hemmet blir allt viktigare i många människors liv och få platser i världen är mer förknippade med hemmet än IKEA och Älmhult.

Småland är ett starkt varumärke både nationellt och internationellt och beskrivs ofta som ett Sverige i miniatyr. Älmhult kan dra stor nytta av att lyfta fram det som förknippas med Småland: företagsamhet, påhittighet och den vackra landsbygden med sina skogar, hagar och sjöar. Det småländska hjärtat finns såklart också hos de två världskända entreprenörerna Ingvar Kamprad och Carl von Linné. Kontrasten mellan den småländska idyllen och den internationella prägeln gör Älmhult till något unikt och spännande.

Älmhult är en av få platser utanför storstäderna som har ett stort genomflöde av internationell arbetskraft. Här möts dagligen människor från olika kulturer med olika bakgrunder, erfarenheter och kunskaper vilket ger en internationell prägel. En internationell skola gör det möjligt för familjer från hela världen att leva och bo här. De internationella inslagen berikar och gör Älmhult till en intressant och alldeles särskild plats – en internationell mötesplats i småländsk idyll.