Arbetsområden

Älmhults kommun erbjuder dig som vill feriearbeta hos oss i sommar flera intressanta arbetsområden. Nedan kan du läsa mer om respektive område.

Almgården. En av många arbetsplatser du kan feriearbeta på.

Äldreomsorg

Du får arbeta med aktivering av äldre, så som att läsa tidningen, sitta och prata, spela spel, ta promenader, frukost och måltidshjälp samt vara behjälplig med lokalvård. Hos oss erbjuder följande särskilda boenden för äldre och hemtjänstområden feriearbetsplatser:

  • Centrala Älmhult: Almgården, Nicklagården samt Hemtjänst Centrala 1 och 2
  • Östra Älmhult: Hemtjänst Östra (Diö/Liatorp eller Virestad/Häradsbäck)
  • Västra Älmhult: Solgården
  • Norra Älmhult: Ekebo

Barnomsorg

Förskola eller fritids, barn 1-12 år

Du deltar i arbetet med förskole- eller fritidsbarn samt får hjälpa till med vissa praktiska arbetsuppgifter så som till exempel städning. De flesta feriearbeten inom barnomsorg finns under period 1, eftersom flera förskolor och fritidshem stänger senare under sommaren. Förskolor och fritids som erbjuder platser:

  • Centrala Älmhult: Haga förskola, Liljebackens förskola, Montessori fritids och förskola, Möckelns förskola, Norregårds förskola, Internationella skolans fritids och förskola, Tornets förskola, Klöxhultsskolans fritids, Vitsippans förskola
  • Södra och västra Älmhult: Hallaryds förskola, Ryforsgårdens förskola
  • Norra Älmhult: Diö förskola och fritids, Liatorps förskola och fritids, Pjätteryds naturförskola

Internationella förskolan/fritids

På Internationella skolan är arbetsspråket engelska. Du måste därför våga kommunicera på engelska för att kunna arbeta här, men det finns inga språkkrav utöver det.

Bökhultslägret

Under två veckor (vecka 25 och 26) flyttar Klöxhultsskolans fritids ut all sin verksamhet till Bökhult. Under dagarna hittar man på olika aktiviteter tillsammans med barnen.

Vaktmästeri

Du får arbeta med olika lättare uppgifter inom vaktmästeri på Haganässkolan. I arbetet kan ingå uppgifter som ska utföras dels utomhus, dels inomhus. Till exempel att plocka ihop efter studenten, yttre städning, flytt av möbler, montering av möbler och målningsarbete.

Lokalvård

Du får arbeta med olika förekommande arbetsuppgifter inom lokalvård/städ. Lokalvård finns på flera av våra skolor och förskolor samt i kommunhuset, på familjecentralen och Bäckgatan (räddningstjänsten m.fl. verksamheter). Utanför Älmhult finns arbetsmöjligheter på Ryfors skola.

Kost

Du arbetar med diverse köksarbeten så som till exempel salladsberedning, bakning, disk med mera på en skola eller ett äldreboende. Kostenheten erbjuder arbete på Gemöskolan, Ekebo, Solgården, Nicklagården samt Häradsbäcks förskola.

Turism

Du får hjälpa till med arbetet vid turismverksamheten på Linnés Råshult. Här ingår blandade arbetsuppgifter i café, souvenirshop och troligtvis trädgård. Arbete finns även på turistbyrån i centrala Älmhult. Det handlar om att hjälpa besökare med frågor och tips på vad man kan hitta på/sevärdheter i kommunen. Det är en fördel om du utöver svenska, även kan tala engelska och tyska.

Haganäsbadet

Du får arbeta och hjälpa till som simlärarassistent och "badvakt" på Haganäsbadet samt andra förekommande arbetsuppgifter såsom städning av duschar och golv. Du måste vara simkunnig och det är en fördel om du har kunskaper i hjärt- och lungräddning. Simtest och dyktest kommer att genomföras före anställning.

Parkskötsel

Ett arbete inom park- och grönyteskötsel passar dig som gillar att vara ute i alla väder. I arbetsuppgifterna ingår ogräsbekämpning, parkvård samt städning av centrala parker och grönytor.

Räddningstjänsten

Du befinner dig i en spännande miljö där du får vara behjälplig vid rensning och städning av förråd och övningsfält (går inte att önska arbete vid Räddningstjänsten i ansökan).

Fastighetsskötsel

Du får följa med ut på diverse uppdrag och kontroller på exempelvis skolor och äldreboenden runt om i kommunen. Därtill kommer du att få lära dig om tekniken beträffande vattenrening, uppvärmning via värmepumpar eller fastbränslepannor samt vårt överordnade system för övervakning (går inte att önska arbete med fastighetsskötsel i ansökan).

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.