Utveckling av e-tjänster

Inom programmet Medborgaren i fokus driver kommunen ett projekt med syfte att utveckla e-tjänster för, i första hand, medborgare i Älmhults kommun.

– Fokus är att det ska bli enklare för medborgaren. Man ska inte behöva hämta eller skriva ut en blankett och posta, utan man fyller i ett formulär på webben och signerar elektroniskt.

Företaget Artvise har fått uppdraget att leverera en teknisk plattform för e-tjänster. Den är utvecklad för att kunna hantera just kommunala tjänster och används redan av flera kommuner i Sverige.

Flera tjänster redan igång

Nu pågår en löpande utveckling av nya tjänster.
– Vi har börjat med lite enklare tjänster för att få igång systemet, förklarar Robert Palmqvist som är it-chef i Älmhults kommun. Parallellt driver vi projekt som är kopplade till våra egna system som verksamheten använder. Till exempel har vi nyligen lanserat e-tjänser för förskola och fritids, där man kan ansöka om plats eller ändra sina scheman så uppdateras det direkt i systemet, i stället för att det ska matas in manuellt från en blankett.

www.almhult.se/etjansterlänk till annan webbplats kan du se vilka tjänster som är i drift!


Medborgaren i fokus

Projektet kring e-tjänster är en del i ett mer övergripande program kallat Medborgaren i fokus. Sveriges kommuner och landstings strategi för eSamhället går ut på att driva på, samordna och skapa förutsättningar för den kommunala sektorns utveckling av e-förvaltning. Programmet Medborgaren i fokus startade för att kommunen ska nå de övergripande tre målen i SKL:s strategi, där e-tjänster är en del i det programmet.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.