Musik

Älmhults musikliv präglas av bredd! Den klassiskt intresserade njuter under Stenbrohults musikvecka eller av direktsänd opera från Metropolitan, den hängivne körsångaren hittar sin plats i någon av de många körerna och den som vill lära sig spela något instrument får hjälp genom den kommunala musikskolan. Pop- och rocktraditionen är lång och för många har Älmhult varit ett avstamp ut i den vidare musikvärlden.

På den här sidan får du information om årligen återkommande musikevenemang, den kommunala musikskolan, körverksamhet och musikkårer.

Musikevenemang

Opera direkt från Metropolitan

Tack vare den senaste tekniken kan Älmhults Folkets Huslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster numera erbjuda direktsända operaföreställningar från bland annat Metropolitan i New York.

Stenbrohults musikvecka

Varje sommar lockar Stenbrohults musikvecka besökare från när och fjärran. I den naturskönt belägna kyrkan i Stenbrohult kan man varje kväll njuta av konserter med såväl lokala, som nationellt och internationellt etablerade musiker, sångare och körer. Musikveckan arrangeras av Stenbrohults församling. Programmet hittar du i >evenemangskalendernlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster under kyrkoevenemang.

Kyrkomusik

Kommunens församlingar erbjuder ett stort antal konserter under hela året. Aktuellt program hittar du i evenemangskalendernlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster under kyrkoevenemang.

Musikskola

Den kommunala musikskolan ingår i Kulturskolan.

Körer

Kommunens församlingar har en bred körverksamhet för barn, ungdomar och vuxna. Kontakta respektive församling för närmare information.

Elmekörenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en blandad, profan kör med varierad repertoar.

Musikkårer

Älmhults Musikkår (länk till föreningsregister),öppnas i nytt fönster marscherande under sommarhalvåret, är sedan många år ett uppskattat inslag i Älmhults musikliv. Nyårskonserten "Pompa och ståt" och  skymningskonserten på nationaldagen är några av deras återkommande arrangemang. I musikkårens regi finns också Drillflickorna, Elmeoktetten och Elme Storband.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.